x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Negociatorii Hamas, la Cairo, la discuții privind un armistițiu în Gaza. Șeful CIA este și el acolo

Negociatorii Hamas, la Cairo, la discuții privind un armistițiu în Gaza. Șeful CIA este și el acolo

de Redacția Jurnalul    |    04 Mai 2024   •   22:20
Negociatorii Hamas, la Cairo, la discuții privind un armistițiu în Gaza. Șeful CIA este și el acolo
Sursa foto: Hepta

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează surse egiptene.

Negociatorii Hamas au sosit sâmbătă la Cairo pentru intensificarea discuțiilor privind un posibil armistițiu în Gaza, care ar însemna întoarcerea în Israel a unor ostatici, a declarat pentru Reuters un oficial Hamas. Directorul CIA este și el acolo pentru discuții privind acest subiect, relatează Reuters.

Un oficial palestinian, care este apropiat de acțiunile de mediere a păcii în Gaza, a arătat un optimism prudent. "Lucrurile arată mai bine de data aceasta, dar dacă un acord este la îndemână va depinde de faptul dacă Israelul a oferit ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Delegația Hamas a sosit de la sediul mișcării palestiniene din Qatar, țară care, împreună cu Egiptul, a încercat să medieze o încetare a focului în Gaza. Washingtonul, deși a evitat în mod oficial Hamas, i-a cerut acestuia să încheie un acord.

Semnalând un posibil progres al tratativelor, Hamas a declarat vineri că va veni la Cairo într-un "spirit pozitiv" după ce va studia ultima propunere de acord, din care puține elemente au fost făcute publice. Israelul a declarat anterior că este deschis la noile condiții.

Surse egiptene au declarat că William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, a sosit vineri la Cairo. Acesta a fost implicat în rundele anterioare de negocieri pentru armistițiu, iar Washingtonul a arătat că ar putea exista progrese de această dată. CIA nu a comentat pe seama acestui subiect.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tratative hamas cia